Despre Noi

Platforma medicală a fost creată pentru ca fiecare să poată accesa oriunde și oricând cea mai nouă informație din domeniul medical.

ECHIPA ADMINISTRATIVĂ

Echipa noastră întrunește o colaborare strânsă între personalul medical și ingineri IT pentru a crea un conținut care să vină în ajutor nu doar profesioniștilor medicali dar și societății civile. Din echipă fac parte: 

Olga Gherasim, doctor Anesteziolog-Reanimatolog în cadrul IMSP IMU, asistent universitar la Catedra de Anesteziologie și Reanimatologie Nr. 1 ”Valeriu Ghereg”, Consilier al Consiliului de Tutelă al Platformei Medicale www.medplatform.md.

Asistent de program al  Fundației Medicale ”Valeriu Ghereg”.

Activează în departamentul Anesteziologie și Terapie Intensivă al IMSP Institutul de Medicină de Urgență.

Nicu Gagiu, medic- rezident Catedra Anesteziologie și Reanimatologie Nr.1 “Valeriu Ghereg”. A obținut experiență bogată în domeniu, a reușit să îndrăgească specialitatea, dar și să construiască relații de parteneriat cu colegii.

 

Stanislav Cobîlețchi, voluntar în cadrul dezvoltării platformei

 

Petru Botezat, montare video-audio content, voluntar în dezvoltarea platformei

 

CONSILIUL DE TUTELĂ AL PLATFORMEI

Șandru Serghei - președinte al consiliului de tutelă.

dr. hab. șt. med, profesor universitar, șef Catedra Anesteziologie și Reanimatologie Nr.1 “Valeriu Ghereg”, discipolul marelui și ilustrului savant profesor Valeriu Ghereg.

Președinte al Societății de Anesteziologie și Reanimatologie din Republica Moldova (perioada)

Membru de Onoare al Societății Române de Anestezie și Terapie intensivă

Executor de proiecte, autor de manuale, monografii, lucrări instructiv-metodice, publicații științifice. A pus bazele implementării în practică a activităților educaționale inovative și interactive în domeniul anesteziei și terapiei intensive în învățământul medical superior. Reprezintă un exemplu motivațional demn de a fi urmat pentru toți succesorii săi.

 

Serghei Cobîlețchi, - membru al consiliului de tutelă.

medic anesteziolog-reanimatolog, Șef Secție Anesteziologie și Terapie Intensivă, IMSP Institutul de Medicină Urgentă.

 

Igor Maxim - membru al consiliului de tutelă.

conf. univ, dr. șt. med,  Șef Departament Clinic Chirurgie, IMSP Institutul de Medicină Urgentă. Membru al Asociației Chirurgilor „Nicolae Anestiadi”din  Republica Moldova, Membru al Societății Române de Chirurgie (SRC), Membru al Asociaţiei de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Estetică din Moldova (ACREM), Membru al Societății Europene a Chirurgilor Toracici (ESTS). Acumulat o experiență clinică vastă la în cele mai mari centre medicale din Republica Moldova (2003 – 2016 IMSP Spitalul Clinic Republican, 2016 - prezent, IMSP Institutul de Medicină Urgentă)

 

Alexandru Corlăteanu - membru al consiliului de tutelă.

dr. hab. șt. med., prof. univ., șef Secția de cooperare în cercetare din cadrul Departamentului de cercetare, Institutul Național de Cercetare în Medicină și Sănătate, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, Chișinău, Republica Moldova. Expert clinic la Agenția Medicamentului din Moldova.

Autor a peste 90 de articole în revistele naționale și internaționale, a contribuit la lansarea unuia dintre primele laboratoare de somn din țară, în timp ce principalele sale domenii de cercetare sunt bolile respiratorii obstructive și tulburările de respirație legate de somn.

Asistent de redacție al revistei Current Respiratory Medicine Review, membru al Comitetului consultativ pentru terapia pulmonară (Springer) și lider național pentru Moldova la Inițiativa globală pentru boli pulmonare obstructive cronice (GOLD), membru al Adunării inițiativei globale pentru astm (GINA) pentru Moldova. Membru fondator al Comitetului Junior al Societății Europene de Respirologie.

 

Sergiu Munteanu- membru al consiliului de tutelă.

Medic nutriționist. Manager regional Bitonic Austria (www.btonic.md). Abilități în crearea de suplimente noi, experiență în analiza nutrienților și studii în domeniul nutriției. Trainer certificat în domeniul nutriției, modului sănătos de viață, analiza nutrițiologică a alimentelor. Participarea la elaborarea programelor de alimentație corecte în școli și grădinițe.

În decursul anilor 2019-2020- membrul grupului de lucru pentru ajustarea meniului- model național recomandat copiilor din instituțiile de învățămînt general, conform normelor fiziologice de consum.